Ilmoittautumisohjeet Digital Literature Hackathoniin – Ilmoittautuminen auki 8.4.2021 asti!

Digital Literature Hackathon järjestetään virtuaalisena 16.-18.4.2021. Lue lisää tapahtumasta täältä. Ilmoittautumislomakkeelle pääset täältä. Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki 1.3.-8.4.2021. Osallistujamäärä on 70 henkilöä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hackathon tarkoittaa nopeatempoista suunnittelutapahtumaa ja sanaa käytetään erityisesti IT-alalla. Kirjoittamista ja teknistä suunnittelua yhdistävässä digitaalisen kirjallisuuden hackathonissa korostuvat luovuus, tuore ajattelu, toimivien yhteistyöpintojen muotoutuminen ja abstraktien ideoiden aktualisoituminen. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki digitaalisen kirjallisuuden tekemisestä kiinnostuneet, kuten kirjoittajat, ohjelmoijat, taiteilijat, graafiset suunnittelijat, kirjallisuuden ammattilaiset ja näiden tai muiden alojen opiskelijat.

Ilmoittaumisohjeet ja tietoja osallistumisesta

 • Tapahtuma on osallistujille ilmainen
 • Ilmoittautumissivulla kysytään alastasi ja toiveistasi viikonlopun suhteen. Huomaathan, että alalista ei tarkoita sitä, että sinun täytyy toimia tai opiskella juuri jollakin näistä aloista. Tietoja käytetään työryhmien alustavassa luonnostelussa. Saat kuitenkin viikonlopun aikana itse vaikuttaa siihen, keiden kanssa tahdot työskennellä
 • Tapahtumaan voi osallistua myös ilman ennakkokokemusta digitaalisen kirjallisuuden parissa työskentelystä. Halutessasi voit kertoa ilmoittautumissivulla kokemuksestasi digitaalisen kirjallisuuden tai esimerkiksi kirjallisuuden, ohjelmoinnin tai oman alasi parissa. Voit myös kertoa, mikäli olet opiskelija. Yhteistyömuotoinen työskentely mahdollistaa ideoiden aktualisoitumisen niin luovasti kuin teknisestikin eikä sinun siis tarvitse osata kaikkea.
 • Voit osallistua tapahtumaan yksin tai valmiin työryhmän kanssa. Mikäli osallistut työryhmän kanssa, voit kertoa työryhmästäsi ja ideoistanne lisää ilmoittautumiskaavakkeella. Myös valmiin työryhmän kanssa tapahtumaan saapuvat osallistuvat yhteisiin verkostoitumisvaiheisiin. Mikäli työryhmässäsi on vielä tilaa esimerkiksi jonkun tietyn alan asiantuntijalle, voit kertoa myös siitä ilmoittautumislomakkeella.
 • Tapahtumaan on mahdollista osallistua valmiin tai luonnostellun idean kanssa. Voit kertoa ideastasi ilmoittautumiskaavakkeen vapaatekstikentissä. Muistathan kuitenkin, että tapahtuman tarkoituksena on työskennellä yhteistyössä muiden tekijöiden kanssa, joten myös idean suhteen on hyvä valmistautua joustamiseen.
 • Tapahtumaan ei tarvitse ennakkovalmistautua, mutta halutessasi voit tutustua digitaalisen kirjallisuuden mahdollisuuksiin esimerkiksi Nokturnon laajaan teosvalikoiman kautta. Hyvää pohjatietoa digitaalisesta kirjallisuudesta tarjoaa myös di.ki-hankkeen Avauksia digitaalisesta kirjallisuudesta -tapahtuma 26.3.2021.
 • Tapahtuman työskentelykielet ovat suomi ja englanti. Teosten kieli voi olla mikä tahansa.
 • Voit osallistua Hackathoniin mistä tahansa eikä tapahtumaan osallistuminen vaadi läsnäoloa missään tietyssä kaupungissa.
 • Tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.
 • Ilmoittautumisajan päätyttyä tapahtumaan osallistuneille lähetetään infokirje ja tarkemmat osallistumisohjeet sähköpostitse.
 • Tarvittaessa voit perua ilmoittautumisesi. Muistathan perua ilmoittautumisen, jotta jonossa olevat saavat mahdollisuuden osallistua.

Käy myös kiinnostumassa tapahtumasta Facebookissa!