Di.ki-hanke mukana Runokuussa 19.-24.8. – Luvassa uusia digitaalisen kirjallisuuden teoksia ja keskustelua kritiikin mahdollisuuksista

Digitaalisen kirjallisuuden hanke on mukana Runokuussa 19.-24.8.! Di.ki-hankkeen ja Runokuun yhteisohjelmistossa luvassa on uusia digitaalisen kirjallisuuden teoksia esittelevä Digitaalisen kirjallisuuden yö 19.8., jossa esiintyvät myös kokeellinen runoilija Cia Rinne sekä äänirunoilija Olli Aarni. Digitaalinen kirjallisuus näkyy myös Runokuun Kritiikki-iltapäivässä 22.8., kun Tuli & Savun päätoimittaja Paavo Kässi ja pelikriitikko Aleksandr Manzos keskustelevat monimediaalisen kritiikin mahdollisuuksista. Lisäksi Di.ki-hanke toimii on yksi Runokuun päätapahtuman Poetry Mixtapen 21.8 yhteistyökumppaneista.

Käy tutustumassa koko festivaaliohjelmistoon Runokuun verkkosivuilla.

Digitaalisen kirjallisuuden yö 19.8.

Digitaalisen kirjallisuuden yössä Cinema Orionissa torstaina 19.8. uppoudutaan digitaaliseen kirjallisuuteen. Illassa juhlistetaan viittä uutta digitaalisen kirjallisuuden teosta, jotka ovat valmistuneet osana Digitaalisen kirjallisuuden hankkeen työpajavaihetta kesällä 2021. Teokset ovat Puhu minulle, Socially Awkward System, Mukavalla asialla, <3 ja Meren hengitys.

Illassa nähdään kansainvälisesti tunnetun runoilija Cia Rinteen videoteos l’usage du mot (2020). Videoteos on saanut ensiesityksensä Centre Pompidoussa, Ranskassa vuonna 2020. Lisäksi illassa kuullaan äänirunoilija Olli Aarnin äänirunoesitys ja nähdään videoteos AV-arkin valikoimista.

Tapahtuma on maksuton. Tapahtuman turvallinen osallistujamäärä ilmoitetaan elokuussa.

Yhteistyössä Runokuu ja Orion.

Monimediaalisen kirjallisuuden kritiikki
osana Kritiikki-iltapäivää 22.8. klo 13-14

Digitaalisen ja monimediaalisen kirjallisuuden kritiikin mahdollisuuksista keskustelemassa ovat Tuli & Savun päätoimittaja Paavo Kässi sekä pelikriitikko Aleksandr Manzos.

Yhteistyössä Runokuu ja Tuli & Savu